|
Proszę o sprawdzenie tego samochodu
Nr VIN: WBABG11080ER44881 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Link do aukcji: otomoto.pl/bmw-328-klimatronic-m-pakiet-alu-top-C19872653.html lub: moto.allegro.pl/bmw-328i-coupe-m-pakiet-...iec-i1715114615.html |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
Widzę, że się nie doczekam na odpowiedź. Pojechaliśmy oglądać samochód, skuszeni zapewnieniami sprzedawcy o jego idealnym stanie technicznym. Zaopatrzeni w miernik lakieru, przystąpiliśmy do badania. Okazało się, ze miał malowane błotniki, klapę bagażnika, pas przedni i maskę. Muszę przyznać, że lakiernik się postarał i bez miernika wszystkiego byśmy nie zauważyli, chociaż były takie elementy, po których widać było gołym okiem, że są malowane, np. wzmocnienie pasa przedniego. Klapa bagażnika ciężko się zamykała a szpara z prawej strony była dwa razy większa niż z lewej. We wnęce koła zapasowego stała woda i wychodziły burchle rdzy. Odstający dyfuzor i listwy boczne to pikuś. W środku bardzo ładnie. Gdy chciałem nacisnąć klakson, nieco się zdziwiłem, gdyż środek kierownicy (serducho) zapadł się dosyć głęboko i był załamany w miejscu gdzie powinien pękać w razie wystrzelenia poduszki, której tam ewidentnie nie było. Mogli chociaż trocin napchać. Poduszek w drzwiach raczej też nie było. Podczas opukiwania wydawały głuchy odgłos, jakby w środku było pusto. Dla porównania sprawdziłem w swoim E46 i dźwięk jest zupełnie inny. Pod maską same rodzynki. Malowane wzmocnienie pasa przedniego miało nową naklejkę, która miała nas zbić z tropu. Nie daliśmy się jednak nabrać i stwierdziliśmy: "we need to go deeper". Jak pomyśleliśmy tak też uczyniliśmy. Trafiliśmy do krainy kowalstwa artystycznego i spawalnictwa. Robione podłużnice i piękny długi spaw na prawym kielichu. Po tym wszystkim jazda próbna miała być tylko czystą formalnością i marną bo marną, rekompensatą za stracony czas i pieniądze na podróż. Chociaż było to nieco ryzykowne jeden z nas usiadł na fotelu pasażera. Pan z komisu widocznie obeznany już z autem, nie chciał aby ściągnęło go do rowu przed kupnem, wiec usiadł za kierownicą. Wbijanie biegów jak w Ursusie i ślizgające się sprzęgło nikogo już ni zdziwiło. Nie żegnając się opuściliśmy czym prędzej ten przybytek niedoli, przyrzekając sobie, że nasze nogi więcej tam nie postąpią.
Jeśli macie stalowe nerwy, za dużo pieniędzy, a ryzyko to wasz chleb powszedni, polecam! |
|
|
|
pakoskladako napisał:
Widzę, że się nie doczekam na odpowiedź. Pojechaliśmy oglądać samochód, skuszeni zapewnieniami sprzedawcy o jego idealnym stanie technicznym. Zaopatrzeni w miernik lakieru, przystąpiliśmy do badania. ... Dzięki wielkie za tak dokładny opis auta po oględzinach - my nie wszystkie posty wyłapujemy i czasami jest trudno odpowiedzieć Po zdjęciach niewiele widać tak jak się przyglądam - pewnie dowiedział byś się od nas "weź miernik i sprawdź dokładnie auto dookoła" - staramy się nie wróżyć ze zdjęć dlatego też czasami jak nic nie widać po aucie na podstawie fotek z ogłoszenia to nikt nie odpisuje. Za to miło nam, że mimo braku odpowiedzi nie zraziłeś się do forum i napisałeś jak się sprawy mają z tym BMW |
|
|
|
ja dorzucę do kompletu
Vehicle information VIN long: WBABG11080ER44881 Type code: Bg11 Type: 328i (eur) Dev. series: E36 (2) Line: 3 Body type: Coupe Steering: Ll Door count: 2 Engine: M52 Cubical capacity: 2.80 Power: 142 Transmision: Heck Gearbox: Mech Colour: Avusblau metallic (276) Upholstery: Stoff amaretta boa/boa/avusblau (e7av) Prod. date: 1997-10-17 Order options 243: Airbag for front passenger 260: Side airbag driver/frt passenger 269: Lt/aly wheels radial styling 302: Alarm system 320: Model designation, deletion 423: Floor mats, velour 428: Warning triangle 431: Interior rr vw mirror w aut anti-d 441: Smokers package 481: Sport seats f driver/front passenger 494: Seat heating f driver/front passenger 498: Headrests in rear, mechanic. adjustable 510: Headlight beam-throw contr. f low beam 528: Automatic air recirculation control(auc) 534: Automatic air conditioning 556: Exterior temperature display 670: Radio bmw professional 672: Cd changer bmw for 6 cds 676: Hifi loudspeaker system 704: M sport suspension 710: M leather steering wheel 715: M aerodynamics package 719: Sports edition 775: Individual roof-lining anthracite 785: White direction indicator lights 801: Germany version 863: Europe/dealer directory 879: German/owners handbook/service booklet 971: Exclusiv package Series options 214: Automatic stability control+traction 246: Steering column adjustment mechanical 410: Window lifts, electric at front 465: Through-load system 520: Foglights 542: Check control 548: Speedometer with kilometer reading Information 686: Diversity-function aerial |
|
|
|
Myślałem, że może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia z niemieckiej aukcji czy coś takiego, tak jak w przypadku innych aut na forum.
Rozkodowanie VIN-u to pierwsza rzecz jaką zrobiłem, ba dowiedziałem się nawet w salonie, że w 2007 samochód miał przebieg ok 250,000 czyli był kręcony. |
|
|