|
Witajcie!
Na dniach jadę obejrzeć to auto: otomoto.pl/kia-cee-d-optimum-sliczna-salon-pl-C26511059.html Jako, że to może być pierwsze moje auto, bardzo proszę o weryfikację i garstkę informacji na jego temat. Jest napisane, że to pierwszy właściciel itp, ale w rozmowie telefonicznej facet powiedział, że jest drugim właścicielem. Zwlekał trochę z podaniem VIN'u, ale sms w końcu dotarł. KIA Cee'd 1.6 benzyna, hatchback, wersja optimum+ [edit]VIN: U5YFF24227L019760[/edit] Dekoder na stronie nie znajduje go w bazie... Podałem zły VIN. Żona gościowi źle przedyktowała, on niedosłyszał i poszedł do mnie zły numer w sms'ie. Przepraszam! |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/10/22 15:41 przez PATATAJEC. Powód: znowu zły VIN - paranoja!
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
Vin w autach KIA zaczyna się od liter KN
|
|
|
|
Nie wiem jak z resztą samochodów marki KIA, ale VIN wszystkich cee'dów w tym podforum zaczyna się od literki U i były weryfikowane pozytywnie.
|
|
|
|
Podałem zły VIN. Żona gościowi źle przedyktowała, on niedosłyszał i poszedł do mnie zły numer w sms'ie. Przepraszam x 2!
Prawidłowy VIN to: U5YFF24227L019760 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/10/22 15:42 przez PATATAJEC. Powód: Kolejne złe przedyktowanie VINU...paranoja!
|
|
Przybliżone dane z dekodera
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
Cześć. Czy dowiedziałeś się czegoś więcej na temat tej CEEDki?
Byłeś może z nią w ASO? Dzieki z góry za odpowiedź. |
|
|
|
Witaj,
starałem się umówić z właścicielem na obejrzenie auta, ale się nie udało. Mam jednak kilka przemyśleń. Wydaje mi się, że nie wszystko jest w porządku z tym samochodem. Piątek: Pytam się o szczegóły, o to czy naprawdę jest pierwszym właścicielem, jak mówi ogłoszenie. Okazuje się, że jest drugim, a auto nabył od rodziny Poniedziałek: Przemawia wizytę ze środy na czwartek. Podaje błędnie numer VIN, który po 2 następnych telefonach w końcu udaje się przedyktować poprawnie. Umawiamy się na telefon w środę, by umówić się dokładnie na czwartek. Środa: Człowiek nie odbiera telefonów cały dzień. Czwartek: Gość odbiera mój 3 telefon tego dnia i mówi, że jednak auto do obejrzenia będzie w sobotę, albo niedzielę. A najlepiej w poniedziałek. Wkurzam się, szukam i znajduję gdzie indziej auto. Dziś jestem już tydzień po szczęśliwym zakupie Moje zdanie, jak i zdanie znajomego rzecznika jest takie, że gość celowo nie chciał by "ktoś, kto się zna" oglądał to auto i dlatego przemawiał te wizyty licząc na to, że się zniechęcę... Można się tylko domyślać dlaczego... Jeśli jesteś zainteresowany, możesz zadzwonić i pogadać, jeśli mu powiesz, że wpadniesz z czujnikiem grubości lakieru i interface'm diagnostycznym i gość będzie próbował umówić się z Tobą za kilka dni, ale nie poda adresu, to bym sobie darował. |
|
|