|
Witam.
Noszę się z zamiarem kupna nowego auta i chciałbym prosić o pomoc i opinie na temat tych dwóch modeli. 1. Accord Coupe 2003 nr VIN 1HGCM81743A022269 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Link do ogłoszenia; otomoto.pl/honda-accord-3-0-coupe-C15572842.html Byłem obejrzeć auto bo miałem niedaleko. Na zdjęciach widać, że w czasie gdy silnik jest uruchomiony, świeci się Check ale w komisie powiedziano mi, że po resecie kompa samo zgasło. Przy odpalaniu auta wszystkie kontrolki zapalały się i gasły jak trzeba. Z przodu zderzak jest trochę źle spasowany a chłodnica wygląda na nową. Sprowadzony z US w 2005 roku. 2. Accord Coupe 2003 nr VIN 1HGCM81623A019989 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Link do ogłoszenia; otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C17570599 Wysłałem zapytanie na maila i w odpowiedzi dostałem info, jakoby auto nie nosiło śladów wypadku. Tylko ta ocierka na tylnym zderzaku plus lakierowany tylny błotnik. Sprowadzony z US w październiku 2010 roku. W obu przypadkach komis pozwala na sprawdzenie auta w ASO i tak też chciałbym zrobić ale także chciałbym prosić kogoś o sprawdzenie aut w CarFax lub podobnym serwisie. Dziękuje i liczę na pomoc. |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
Na przyszłość proszę o zakładanie dwóch tematów - po jednym na każde auto.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Niezmiernie dziękuję za te informacje:)
Szczerze mówiąc to bardziej szykowałem się na kupno tego pierwszego ale po zdjęciach widać, że raczej nie jest wart zainteresowania. Drugi nie wygląda źle, myślicie, że warto się nim zainteresować? W ASO raczej mają możliwość sprawdzenia czy auto zostawia 2 czy 4 ślady?? Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
Jak dla mnie to ani jeden ani drugi.
Ten drugi ma mieć tylko obcierkę tak...? W ryj powinien dostać za tą obcierkę. ALERT! Airbag Deployment Records Found Zwróć uwagę też na ten komunikat.A pierwszy to też połamaniec... |
|
Ostatnio zmieniany: 2011/03/05 22:12 przez Kris75.
|
|
Kris75 napisał:
Jak dla mnie to ani jeden ani drugi. Ten drugi ma mieć tylko obcierkę tak...? W ryj powinien dostać za tą obcierkę. ALERT! Airbag Deployment Records Found Zwróć uwagę też na ten komunikat.A pierwszy to też połamaniec... Czy ten komunikat mam rozumieć tak, że wywaliło w nim poduchy?? Na zdjęciach ze środka nie widać by zadziałały. W pierwszym widać ewidentnie, że uszkodzona jest podłużnica. Drugi dostał strzała i prawdopodobnie urwał się w nim sworzeń albo drążek kierowniczy. Tylne koło też coś krzywo stoi ale wydaje mi się, że wystarczyło wymienić elementy zawieszenia. Zastanawiam się czy warto jechać i sprawdzić go w serwisie. Jeśli jest prosty to i powinien być bezpieczny a zawsze można trochę cenę negocjować. |
|
|
|
Repair Cost $10,022 USD
Częściowo auto zostało naprawione za w/w kwotę dla tego nie widać tak dużych zniszczeń. Auto po czołowym uderzeniu więc jak dla mnie poduchy powinny strzelić. |
|
|
|
Nipto napisał:
Czy ten komunikat mam rozumieć tak, że wywaliło w nim poduchy?? Na zdjęciach ze środka nie widać by zadziałały. Dokładnie tak masz to rozumieć Poza tym weź pod uwagę, że auto ma niby 115 tys km, a w USA miał tych kilometrów ok. 160 tys km w czerwcu 2009 roku - prawie dwa lata wstecz. Krzysztof napisał: Repair Cost$10,022 USD Częściowo auto zostało naprawione za w/w kwotę dla tego nie widać tak dużych zniszczeń. Auto po czołowym uderzeniu więc jak dla mnie poduchy powinny strzelić. Krzysztof - to jest chyba koszt naprawy, a nie koszt tego co już włożyli w naprawę... |
|
Ostatnio zmieniany: 2011/03/06 00:41 przez Kris75.
|
|
Też się nad tym zastanawiałem bo 1 Honda ma w opisie:
Actual Cash Value $25,725 USD Repair Cost $0 USD a druga: Actual Cash Value $12,665 USD Repair Cost $10,022 USD Jak widać cena za obie była by podobna pod warunkiem częściowej naprawy, ale cena 2 razy niższa za uszkodzony błotnik, zderzak + coś z napędem koła (nie wiem bo nie widać) to chyba przesada. Jak dla mnie obie są walnięte ale ta druga miała już częściową naprawę, być może właśnie była to wymiana deski + poduchy. Bo skoro obie są rozbite to czemu cena jest aż tak różna ??? |
|
|
|
Bo ta pierwsza była nie do naprawy już - została opatrzona tytułem total loss oraz NON-REPAIRABLE VEHICLE CERT. Druga nadawała się do naprawy i koszty wycenione zostały na 10 tys USD. Tyle
Po prostu w pierwszej już nie liczyli kosztów naprawy. Auto było przeznaczone raczej do przetworzenia. |
|
Ostatnio zmieniany: 2011/03/06 02:45 przez Kris75.
|
|
Faktycznie nie zwróciłem uwagi na przebieg
Też jestem zdania, że nie była naprawiana a jest to tylko orientacyjny koszt naprawy. Krzysztof, co do ich wartości to oba auta są w zasadzie takie same ale ten pierwszy był wyceniany w lutym 2006 roku a ten drugi w grudniu 2008, to prawie 3 lata różnicy więc normalne jest to, że drugi będzie wyceniony na mniej. Ogólnie to nie przekreślam jeszcze tego drugiego. Chyba umówię się na wizytę w ASO i będę wiedział na co zwrócić szczególną uwagę. Nie wiem tylko co myśleć o tych poduszkach |
|
|