|
Proszę o sprawdzenie, dane w temacie, link poniżej. Ktoś może oglądał już to mondeo? Wg informacji sprzedającego do ceny należy doliczyć ok. 2000 pln, więc myślę, że nie została zapłacona akcyza. Czy to problem dla mnie przy zakupie tego samochodu? Z tego co wiem, to importer powinien zapłacić akcyzę.
allegro.pl/wybitnie-piekne-mondeo-titani...avi-i4198396937.html |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
auto pochodzi z NL
Numer VIN: WF0GXXGBBG8Y73832 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Numer rejestracyjny: 04HLX9 Data pierwszej rejestracji: 12.01.2009 Kraj zarejestrowania: NL Numer homologacji (TAN): E13*2001/116*0249 Główne funkcje Data produkcji: 16.10.2008 Model pojazdu: Mondeo 2007- Typ nadwozia: Kombi Wersja: Seria 60 Silnik: 2.0L Duratec-HE PFI (145PS) Przekładnia: 5-biegowa ręczna - MTX75 Napęd: LHD FWD Norma emisji spalin: Etap IV ograniczania emisji Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp. Obszar: (+)"NL" Lakier: Metalizowany Thunder Materiał we wnętrzu: New York Tyle kosztują takie auta w NL www.gaspedaal.nl/Ford/Mondeo/?bmin=2009&...drijf&opt=51,54&uz=1 po odzyskaniu podatku od luksusu BPM (to nie VAT) ok 1600€ to i tak coś ta cena wydaje się niska , poczytaj o oszustwach na VAT... zobacz też odpowiedź nr 54 w tym wątku www.mondeoklubpolska.pl/showthread.php/1...3w-FORD%C3%93W/page3 tutaj też poczytaj forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=202105&langid=1 Jak jest z tym autem musisz sam sprawdzić, ja nie iwe |
|
|
|
Dzięki wielkie. Niby nie wynika z tych informacji, że został przekręcony licznik, albo samochód jest powypadkowy, ale rzeczywiście zestawienie cen takich pojazdów z Holandii i opinie o sprzedającym skłaniaja do ostrożności.
|
|
|
|
znam tego sprzedawcę.
mondeo bardzo dużo razy było w aso. 01/2011 - 67500 km |
|
|
|
Moze byc vatowy przekret. Widac przeszlo przez niemcy niby. Rejestracja na slupa w DE i zabawa startuje. Zapytaj jaka fakture ci daje na niego. Akcyza nie jest oplacona na ten samochod wiec smierdzi tu umowa na "niemca" czy tam "holendra" . Przebieg (km): 150000
Przybliżone dane z dekodera
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ostatnio zmieniany: 2014/05/05 21:52 przez Inspektor.
|