|
Witam,
Zainteresowany jestem kupnem samochodu FORD S-MAX numer VIN: WF0SXXGBWS9C62844 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ allegro.pl/s-max-navi-3d-convers-flexifu...eal-i4071001488.html Mam prośbę o weryfikację przebiegu, bezwypadkowości, może coś było o nim słychać w necie. Pozdrawiam, tomicca |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
|
|
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie.
Sprzedawca powiedział mi, że wystawia fakturę-marża. Według książki właścicielem samochodu była firma leasingowa Athlon. Komis zrobi wszystkie opłaty na siebie - mi zostanie tylko rejestracja. Czy grozi mi coś w tym wypadku od strony Urzędu Skarbowego - np. zwrot Vatu? tomicca |
|
|
|
no dokladnie. Masz przekret na vat. Z leasingu wykupili go na 23% i tak powinni sprzedac no jedynie ze po drodze bedzie osoba fizyczna ktora komis nie jest
wyjasnie ci to tak leasing wystawia 23% > kupuje komis i sprzedaje na 23% > kupujesz ty jako osoba fizyczna i rejestrujesz na siebie > sprzedajesz juz na umowe normalnie druga sytuacja leasing wystawia 23% > kupuje komis ale nie na siebie tylko na ciocie ktora dostaje 23% - rejestruje samochod na "ciocie Terese" ktora zarejestrowany daje do komisu i komis sprzedaje na marze > kupujesz ty jako osoba fizyczna i rejestrujesz na siebie z ta marza > sprzedajesz juz na umowe normalnie
Przybliżone dane z dekodera
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|