|
Witam,
Prosiłbym o rozkodowanie VIN i ocenę dla -> WF0SXXGBWSAJ14084 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ -> obecne dane Kraj pochodzenia: Włochy Przebieg aktualny: -> 167 843 Ostatnia wizyta w ASO -> Czerwiec'13 -> 158,086 otomoto.pl/ford-s-max-titanium-163km-chr...akiet-C31183485.html Z góry bardzo dziękuję, Losi127 |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
Oraz pytania dodatkowe:
+ czy skrzynia automatyczna PowerShift to dobry wybór jak na jazdę 20 tyś rocznie i większość głównie po Wawie? + DPF jest -> czy są z nim problemy przy takim przebiegu + 2.0 + 160 KM -> coś nowego, pytanie czy nie usterkowe? Dzięki Losi127 |
|
|
|
Podrzucę ci to co mogę
Przybliżone dane z dekodera
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
14.12.2011 - 77 tyś km
Powiem Ci kolego szczerze ... moje zdanie ...z daleka od wszelakich automatycznych skrzyni biegów ... naprawa automatycznej skrzyni idzie w tysiące i nie każdy to zrobi naprawa manualnej skrzyni już kosztuje do około 2 tyś zł i więcej znajdziesz fachowców do jej zrobienia ... to po pierwsze po drugie przy automatycznej skrzyni biegów w przypadku Ford'a zwiększa się spalanie około 3-4 l więcej niż manual ... sam miałem kilka automatów więc wiem ,,, a gadanie dealerów Ford'a iż jest to przesada jest kłamstwem po trzecie co do dpf'a ... trzeba sprawdzić na diagnoskopie trzy rzeczy : 1) Stopień regeneracji 2) Czas od ostatniej regeneracji 3) Temperatura podczas jazdy powyżej 70 km/h przez minimum 25-30 minut Czasem się zdarza iż przy przebiegu 120 tyś km dpf jest do wyrzucenia , a czasem 250 przejezdza bez problemu ... nie ma reguły po czwarte ... co do samego silnika ... sprawdź układ wtryskowy ... |
|
|
|
Nie zgodzę się, że ASB to zło. Wystarczy co 60-80 tys.km wymieniać w niej olej i będzie bardzo długo służyć. W manualnej skrzyni jest dwu-masa, której do wieczności dużo brakuje. Dwie wymiany dwu-masy i mamy naprawioną ASB (gdzie skopany jest konwerter i tarcze, czyli trup). A skrzynia automatyczna wytrzyma więcej, niż 2 dwu-masy.
|
|
|
|
|
|
|
|
kreciq napisał:
Nie zgodzę się, że ASB to zło. Wystarczy co 60-80 tys.km wymieniać w niej olej i będzie bardzo długo służyć. W manualnej skrzyni jest dwu-masa, której do wieczności dużo brakuje. Dwie wymiany dwu-masy i mamy naprawioną ASB (gdzie skopany jest konwerter i tarcze, czyli trup). A skrzynia automatyczna wytrzyma więcej, niż 2 dwu-masy. Kolego powiem jedno : Zapraszam do Dortmundu do aso Ford'a i pokaże Ci na hali 2 sztuki z przebiegami 107 i chyba 148 tkm ... obydwie te same skrzynie ... obydwie uszkodzone . ODRADZAM AUTOMATA !!! |
|
|
|
a don wie co pisze wiec polecam posluchac dobrej rady
|
|
|
|
A wymiana oleju w niej ile kosztuje? A wymiana sprzęgła ile kosztuje?Nie wiem jak w Fordach spisuje się ASB, ale każde auto z automatem, którym jeździłem jeździło dobrze. Przebiegi były różne. Od 20 tys.km do 450 tys.km. I w żadnym z tych aut nie były naprawiane skrzynie. Były to auta: Dodge, Chrysler, Acura i Hyundai. Sam jeździłem Chryslerem Grand Caravanem z przebiegiem 290 tys.mil i skrzynia pracowała rewelacyjnie, nigdy nie naprawiana. Teraz mam Volvo S40, również z ASB. Tak więc nie ma co wrzucać wszystkich ASB do jednego wora i napisać na nim "Zło". Zawsze i ze wszystkim jest tak, że "jak się dba, tak się ma". Dodam jeszcze, że do ASB potrzebny jest duży silnik, a nie pierdziawki poniżej 2.0 l. |
|
|
|
Krecik ale to jest skrzynia forda. Automat automatowi nie rowny. Poza tym ladowanie do jednego wora automaty amerykanskie do naszych EU tez nie ma sensu. Fordowskie automaty to porazka technicznia zwyczajnie. Totalnie nieudana fantazja techniczna
|
|
|