|
FORD Mondeo VIN:WF0GXXGBBG8D03251 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸
allegro.pl/maxi-tytan-alcantara-radar-bi...avi-i3258217529.html Nr rejestracyjny w Holandii: 05GPT2 |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
na pierwszy rzut oka :
- malowany tylni zderzak , klapa (inny odcień) - ktoś nieumiejętnie wkładał czujnik parktronica do zderzaka tylniego bo gumka mu nie weszła tak jak powinna Zderzak przedni wyplakowany tak jak silnik 20.05.2009 - 22541 km 26.01.2010 - 40638 km 21.05.2010 - 49721 km 22.05.2010 - 49721 km 02.06.2010 - 50350 km 03.06.2010 - 50350 km 06.06.2010 - 50350 km 07.06.2010 - 50350 km 30.09.2011 - 92383 km dosyć dużo tych napraw ... |
|
|
|
Dziękuję za informacje.
Czy jest możliwość uzyskania informacji co było robione pod tymi datami? Pierwsze dwie daty zgadzają się z książką serwisową. Widzę, że w czerwcu 2010 roku miał dłuższy pobyt w serwisie. Mógł być jakiś większy problem, może był po kraksie.
Załączniki:
|
|
|
|
naprawy w czerwcu 2010 obejmowały naprawy : tempomatu , skrzyni biegów (problem z wrzucaniem biegów), silnik
Ogólnie sypało się jedno po drugim |
|
|
|
Dziękuję.
Nie pocieszyłeś mnie Czerwiec 2010 to jeszcze chyba na gwarancji. Czyli raczej zawodny egzemplarz. Sprawdzaliśmy wpisy do książki serwisowej, wszystkie trzy ASO w Holandii potwierdziły fakt serwisowania tego pojazdu. Poproszę ich jeszcze o szczegółowy wykaz napraw. Może mi podadzą. Jeśli była robiona blacharka to też raczej tam a nie w Polsce. Pozdrawiam. |
|
|
|
czy wiesz może czego dotyczyła naprawa silnika?
może masz szczegółowy wykaz napraw tego samochodu od początku. czy takie awarie które posiadał ten samochód to norma dla mondziaka, i to się niestety zdarza w historiach aut i nie należy się tym przejmować przy dalszym użytkowaniu?. Czy może lepiej omijać ten samochód szerokim łukiem.? jeśli to nie problem to odpisz mi proszę. dziękuję Ci bardzo za pomoc. |
|
|
|
Kolego jeśli zrobione zostało to w ASO to nie masz się czym przejmować (chociaż patrząc jak to u nas robią
Są pojedyńcze egzemplarze ford'a które dają naprawdę w dup* , sam mam mondeo 11rok które na razie więcej stoi w serwisie niż jeździ Samochód od 21.05.2010 do 07.06.2010 była robiona jedna naprawa która trwała tak długo. Auto na 99% przyjechało na lawecie do serwisu z adnotacją iż silnik nie zapala, moduł PCM nie odpowiada , inne moduły reagują = wymieniono komputer silnika (autoryzacja) . Powiem Ci szczerze, ja bym tego auta nie brał ... czemu ??? zapraszam do Krakowa pokaże jakie mondeo mk4 ma rozbudowane systemy. Za dużo upchali na te linie CAN'owskie i wszystko się czasami sypie ... a tu masz radar, skrzynia automatyczna (najgorsza jaka może być stosowana w Fordzie), ford key free (sam posiadam i bardzo nie polecam) . Co do tego konkretnego modelu to OK , widać iż facet uczciwie piszę .. bo przebieg realny i raczej prawdziwy, dużo zdjęć ... jedyne co mi się nie podoba to napisałem już w pierwszym poście. Twoja decyzja |
|
Ostatnio zmieniany: 2013/06/02 15:48 przez don12.
|
|
Dziękuję bardzo za pomoc i poświęcony czas.
Pozdrawiam. |
|
|
|
Przybliżone dane z dekodera
webcache.googleusercontent.com/search?q=...&gl=pl&client=safari |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Samochód został kupiony, zamontowaliśmy gaz i jeździmy nim do tej pory. Zmieniamy tylko olej. Odpukać nie dzieje się nic złego
|
|
|