|
Witam
Witam wszystkich i prosba o pomoc Po wielu tygodniach poszukiwan znalazlem dwa rokujace.... 2C3AE66G21H549990 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ oraz xx allegro.pl/chrysler-300m-3500ccm-i3457401699.html Nr rej KMI 97MJ oraz xx Nie chce smiecic i zakladac dwoch oddsielnych watkow. Glownie zalezy mi na historii i specyfikacji wnetrza bo tego nigdxie mie moge znalezc:-(. Z gory dziekujeza wszelkie info. |
|
Ostatnio zmieniany: 2013/08/16 21:22 przez . Powód: 1 auto 1 temat!!!
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
|
no to dokladnie smiecisz zakladajac 1 temat na wiele aut. Podaj mi vin i link do 1 auta w tym temacie to poprawie. I PAMIETAJ 1 auto 1 temat!!
mam nadzieje ze wiesz o panewkach i korozji tych aut. Dodatkowo o ich awaryjnosci i spalaniu. Ten srebrny mi sie troche kojarzy jak by kiedys byl wystawiony z uszkodzonym silnikiem. Szukalem z rok dwa lata temu dla kolegi takiego wlasnie i przejrzalem wszystkie Malopolska slask |
|
Ostatnio zmieniany: 2013/08/15 22:12 przez .
|
|
Hej
Podane sa obydwa viny i obydwa ogloszenia w tej samej kolejnosci. Pierwszy vin do pierwszego linku. Panewki z tego co sie dowiedzialem to bolaczka 2.7. Czy 3.5 ma to samo? Da sie temu jakos zapobiec, sprawdzic? Wykluczyc na przyszlosc? Korozja tak... maska do zmiany i czesto dolne krawedzie drzwi. To zaobserwowalem |
|
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2013/08/16 21:21 przez . Powód: 1 auto 1 temat!!!
|
|
Zwlaszcza prosze o pomoc w przypadku pierwszego. Jego stan jest po prostu perfekcyjny. Nie wiem tylko czy wlasnie nie zbyt perfekcyjny.... to mnie troche zastanawia.
Czy remontowany silnik jest sie w stanie jakos rozpoznac? Czy objaw panewek mozna jakos rozpoznac? Drugiego odpuszczam. |
|
|
|
|
stuka silnik na zimnym a pozniej juz na cieplym. Tu widze ze tyl ma inny kolor na tym srebtnym na foto od boku kierowcy. Ja bym sie w to auto nie pchal. Skarbonka na kolkach,,
zero info z usa
Przybliżone dane z dekodera
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
też byłem napalony na ten model, ale naszczęście ludzie znający temat wyleczyli mnie z tego samochodu. To skarbonka na kołach, rdzewiejąca i mająca wieczny problem z silnikiem i nie ważne czy to 3.5 czy 2.7.
Co najlepsze w USA odnotowują bardzo mało awarii panewek a silnik 3.5 robi tam kosmiczne przebiegi. Pogrzebałem w necie i z tego co się dowiedział to problem leży po stronie oleju silnikowego. U nas w kraju te auta śmmigają na 5W40 albo 10W40 co powoduje, że panewki się rozpadają. Jak jesteś napalony na te auto, to zwracaj uwage na to jaki olej jest w silniku, musi być 5W30 albo 10W30. A najlepiej jakbyś poszukał świeżo sprowadzonego z USA ale to raczej nie możliwe chyba że sam sprowadzisz. Ja osobiście się wstrzymałem i zbierałem kase dalej i szukam 300C tam już panewki są trwalsze i nie ma problemu z nimi nawet w silniku 2.7. Pozdrawiam |
|
|
|
Aha i jeszcze jedno, możesz szukać Emki która ma silnik założony od Chryslera Pacifica albo kupić emke z uszkodzonym silnikiem i wkładać od pacifici.
Wejdź sobie na klub polski chryslera 300 tam znajdziesz wszystko bo dużo klubowiczów taką operacje przeprowadzało. |
|
|
|
Z tego modelu sie nie wylecze bo mi sie podoba:-) C zupelnie juz nie, srodek ma dla mmie nie do przyjecia.
Ale z tej sztuki tak, pomiary miernikiem wykazaly malowamie calego lewego boku, cieniowanie na dach, dwa elementy z prawej strony tez. Reflektory raczej wymieniane, pas przedni sciagany. Dosc zdrowa podloga. Wnetrze perfekcyjne. Klopoty z papierologia, wspolwlasciciel za granica........ bardzo krotko w rekach tegowlasciciela, zainwestowwl 4kpln w gaz i sprzedaje..... |
|
|
|
A wszystkie plyny zawsze leje jak fabryka przykazuje wiec mam nadzieje ze Twoja sugestiw pozwoli na dlugi przebieg tym bardziej ze mi sie w tym samochodzie zanosi na jakies 20kkm rocznie..... to nie bedzie wol roboczy na 60 kkm ma rok.
Dla mnie bardzo wazne jak sie o samochod dba. Oczywiscie moge sie spazyc, ale znam kilka osob z tym modelem przez wiele lat bez awarii. Mialem 2 renowki kiedy mialy b. Zle opinie (lata 90 te) i zlego slowa nie powiem... ale kupilem egzemplarze drogie i bardzo zadbane a nie trupki. M mozna i za 4kpln kupic.... ale mysle ze pakiet startowy minimum tyle samo... Zobaczymy. Dzieki za sugestie, temat do zamkniecia. |
|
|
|
|
pas przedni sie sciaga w sumie do kazdej czynnosci w tym modelu. KOlega ma i demontuje go na czas juz haha
|
|
|