|
Witam
Interesuje mnie autko z ogłoszenia : otomoto.pl/chevrolet-hhr-klima-automat-s...yglad-C24048979.html Poprosiłem sprzedawcę o VIN , jak otrzymam to zamieszczę. Polskie tablice to SBI 10Y7. Czy coś da się o autku powiedzieć , gdzie ew. szukać dalej. Oczywiście przed zakupem jakaś inspekcja , ale czy jest sens ? pozdrawiam |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
Pojazd o podanym numerze rejestracyjnym posiada następujące ubezpieczenie OC w ruchu krajowym:
polisa: 900617821170 dla pojazdu: CHEVROLET HHR 2.2 16V LT AUT. wystawiona przez: TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ I REASEKURACJI WARTA S.A. adres: Chmielna 85 nr lok. 87, 00-805 Warszawa |
|
|
|
Oczywiście przed zakupem jakaś inspekcja , ale czy jest sens ? Możesz kupić auto w ciemno, jak bułki w sklepie, ale czy aż tak bardzo chcesz ryzykować. Jak widzisz auto jest USA, a stamtąd 95% samochodów jest po większych lub mniejszych przejściach. Oczywiście to twoje pieniądze, zrobisz jak będziesz uważał. |
|
|
|
kobe24la napisał:
Jak widzisz auto jest USA, a stamtąd 95% samochodów jest po większych lub mniejszych przejściach. Oczywiście to twoje pieniądze, zrobisz jak będziesz uważał. Nie chcę kupować w ciemno , wiem co może przypłynąć z USA Czy jest sens - miałem na myśli żeby po VIN lub tablicach nie skreślić tego auta - wcześniej. Postaram się o VIN , oczywiście wszystkiego nie wyjaśni ale może coś powiedzieć. Czy z Warty można uzyskać jakieś info co do ich wiedzy na temat historii/wypadkowości auta ? Pewnie nie chcą się taką wiedzą łatwo dzielić |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/05/24 09:22 przez jarek65w.
|
|
Chyba lepiej niż edytować - dodać odpowiedz.
VIN autka 3GNDA13D98S592707 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Trochę sobie zdekodowałem: Pojazd mógł brać udział w wypadku/kolizji. (jest info o uszkodzonych światłach tył , jak sprawdzić dokładniej ). Zgłoszono: 2009-05-11 Pojazd: CHEVROLET HHR Uszkodzenie EN: EXTERIOR LIGHTING:TAIL LIGHTS Pojazd mógł być w kredycie / zastawie na pojazd. (to nie wiem jak interpretować ?) No i ogłoszenie otomoto - C23742606 (przebieg inny , przelicznik pomylono mile/km?) Ale rok produkcji podawali 2007 ? Z numeru wychodzi 2008. Napisano wtedy bezwypadkowy , teraz już nie. Podgrzewana przednia szyba , w USA (pierwsze ogłoszenie)? Co jeszcze można wywnioskować ?Kiedy trafił na stary kontynent ? CarFax - poduszki i reklamacje ok. Jest gdzieś jeszcze jakiś darmowy raport ? |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/05/25 21:25 przez jarek65w.
|
|
Przybliżone dane z dekodera
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Dzięki Krzysztof
Inspekcja raczej nie będzie potrzebna Choć poskładany z zewnątrz wygląda nieźle. Ciekawe by były fotki z luty/kwiecień 2008. Czy w Stanach - bez wielkich kosztów da się jakoś odszukać ? pozdro |
|
|
|
Zdjęć nie zdobędziesz na 99% chyba że ma je właściciel i chce się nimi podzielić.
|
|
|
|
Tak mnie jeszcze zastanawia:
Data: 2008-04-18 Przebieg: 5440 km Opis: Pojazd uszkodzony / zniszczony (SALVAGE) Możliwa strata całkowita (POSSIBLE TOTAL LOSS) Jednocześnie w Carfax poduszki i pojazd poreklamacyjny wychodzi brak zgłoszeń. Jakąś przygodę miał - tylko nie wiem jak wielką Celnicy w D.. i PL zdjęć odprawianych wozów nie robią ? Ciekawa by była taka - dostępna baza. |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/05/26 14:46 przez jarek65w.
|