|
Witam, przeglądałem sobie allegro, wpadł mi w oko Golf Plus, wystawiony swiezo 16 tys zł, w całości... zbyt piekne aby bylo prawdziwe, dzwonie...
Mily sprzedajacy wszystko ok, auto w szwecji, mowie ze chce je kupic. Dostaje na maila skan dowodu osobistego Pana Artura M. (nigdzie takiego znalesc nie idzie) oraz przedwstepna umowe... po czym szukam w necie na jego temat i trafiam na to ! www.forumsamochodowe.pl/uwaga-oszusci-na...moto-vt12274,180.htm na dole jest opisane wszystko, z wczoraj na temat citroena c2 a tu moj przyklad. otomoto.pl/volkswagen-golf-C23882210.html i dorzuce jeszcze skany tych dowodow co by kazdy mial przestroge Treść maila od miłego Pana M. Proszę Pana. Jeżeli mam mieć pewność, że nie jadę na darmo a Pan jest aż tak zdecydowany jak pisze, proszę zawrzeć ze mną załączoną umowę. Żona w żadnym wypadku nie puści mnie bez zabezpieczenia. Przesyłam swój dowód, dowód rejestracyjny i umowę do wglądu. Mogę wyjechać nawet dziś wieczorem ale tylko na podstawie umowy przedwstepnej. Oczywiscie może Pan do mnie przyjechać po auto osobiście , adres w dowodzie rejestracyjnym. Serdecznie pozdrawiam. Artur M. Treść Ogłoszenia Golfa PLUS Wolswagen Golf 2.0 tdi 140 KM Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. przebieg 161000km Zadbany Auto nie ma żadnych oznak zużycia - wewnątrz i na zewnątrz, wygląda dosłownie, jak nowe - ABS - ESP - system stabilizacji toru jazdy - EBV - system wspomagania siły hamowania - ASR - system kontroli momentu obrotowego klimatyzacja automatyczna CLIMAtronic 2-strefowa - alufelgi oryginalne VW - klimatyzowany schowek - dynamiczny, legendarny silnik 1,9 TDI 140KM / spalanie 7,8l-10l/100km / - centralny zamek, sterowany zdalnie pilotem fabrycznym - elektryczne szyby z przodu i z tyłu - elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka - 2005r. -przebieg tylko 161 tys.km. - 6 biegów - regulacja wysokości reflektorów - efektowne kierunki w lusterkach - wydajniejsze żarówki o niebieskiej poświacie - mijania i drogowe - regulacja kierownicy w 4 płaszczyznach - ISOFIX - system mocowania fotelików dziecięcych - regulacja wysokości fotela kierowcy - regulacja wysokości pasów bezpieczeństwa - sygnalizacja niezapiętych pasów bezp. - radio fabryczne z RDS, CD z kpl. głośników - wspomaganie kierownicy Servotronic - immobiliser - dzielona tylna kanapa - uchwyty do mocowania bagażu w przestrzeni bagażowej - prawie nowe,markowe opony - wszystkie szyby oryginalne - lusterka i zderzaki w kolorze nadwozia - książka serwisowa z wpisami tylko ASO VW Auto nie wymaga wkładu finansowego BEZWYPADKOWY!! Proszę o kontakt pod nr tel .+48667515xxx WROCŁAW woj. dolnośląskie |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/04/18 05:42 przez bezwypadkowy.net. Powód: Ze względu na ochronę danych osobowych, nazwiska i numery telefonów zostały zmodyfikowane.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
HHhe.... he.., to już wiem po co wyłudzono ode mnie ostatnio skan dowodu osobistego
|
|
|
|
a jak dużo osób im ufa , bo chcą kupić samochód za połowę ceny
|
|
|
|
Niestety, pewno kilku się załapie - Bo 'pisze' okazja i bezwypadkowe
|
|
|
|
To ze Szwedzkiej strony o tym aucie
Fordonsidentifikation identyfikacyja pojazdu Registreringsnummer: CSH121 Fabrikat: VW GOLF 2,0 Färg: SVART Fordonsslag: PB Fordonsår: 2005 Fordonsslagsklass: I Chassinummer: WVWZZZ1KZ6W570585 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Typgodkännandenummer: e1*2001/116*0304*04 Typgodkännandedatum: Senaste EU-regbevis del 1: 2011-07-08 Senaste EU-regbevis del 2: 2011-07-08 Handelsbeteckning: Upplysningar: Ägare/Brukare Właściciel Namn: BILKLIPPET HANDELSBOLAG Adress: FÅGEL FENIX VÄG 2 Postnr: 246 42 Förvärvsdatum: 2012-02-01 Ort: LÖDDEKÖPINGE Försäkringsuppgifter Informacje o ubezpieczeniu Försäkringsbolag: TRYGG-HANSA Försäkringsdatum: 2012-02-01 Fordonsdata Fordonsstatus: Avställd (2011-12-28) Tillfällig registrering: Nej Privatimport: Ja Antal ägare: 3 Yrkesmässig trafik: Nej Fordonet tillverkat: Producentansvarig: I trafik första gången i Sverige: 2011-04-20 I trafik första gången i utlandet: 2005-11-30 Ägarbunden dispens: Nej Ägarbunden dispens upphör: Nej (Stan pojazdu: shutdown (28.12.2011) Tymczasowa rejestracja: Nie Prywatne import: Tak Liczba właścicieli: 3 Profesjonalne usługi: Brak Pojazd przejechał: Redaktor Producent: W ruchu po raz pierwszy w Szwecji: 20.04.2011 W ruchu po raz pierwszy za granicą: 30.11.2005 Właściciel Związane zwolnienia: Brak Owner Związane zwolnienie przestaje: Brak) Besiktningsuppgifter Besiktningstermin: 2012-11-01 - 2013-03-31 Senast godkända besiktning: 2012-04-18 Föreläggande:Nej Körförbud:Nej Vägmätarställning, km: 162643 Informacje o inspekcji Termin kontroli: 01.11.2012 - 31.03.2013 Niedawna kontrola bezpieczeństwa: 18.04.2012 Nakaz: Brak Prowadzenie bana: Brak Wskazania drogomierza km: 162 643 Skatteuppgifter Fordonsskattepliktigt: Ja Användningsförbud: Nej Årsskatt, kr: 6346 Debitering vid påställning(inkl. avgifter), kr: 2200 Återbetalning vid avställning, kr: 0 Debiterad fordonsskatt, kr: 0 Debiterad avgift, kr: 0 Betalningsmånad/er: april, augusti, december Förfallen fordonsskatt/avgift, kr: 0 Vägtrafikregisteravgift: 65 kr ska betalas samtidigt med årsskatten. Har fordonet delad uppbörd ska vägtrafikregisteravgiften betalas i huvuduppbördsmånaden. Informacje podatkowe Pojazdy Podatnicy: Tak, zakazy stosowania: Brak Årsskatt, SEK: 6346 Ładowanie w do ruchu drogowego (wliczając podatek) SEK: 2200 Zwrot na zamknięcie, KR: 0 Opłata podatek od środków transportowych, SEK: 0 Pobrana opłata, SEK: 0 Miesiąc Płatność / s: kwiecień, sierpień, grudzień Minął samochód podatek / opłata kr: 0 Droga Records Opłata: SEK 65 będą wypłacane po årsskatten. Czy pojazd przypisany do odzyskania opłaty rejestru drogowego jest wypłacana w huvuduppbördsmånaden Tekniska data Motornummer: Kaross: Fordon avsett för fler ändamål (AF) Karosserikod särskilda ändamål: Slagvolym, cm3: 1968 Växellåda: MANUELL Antal passagerare, max: 4 Antal sittande passagerare, max: Antal bältade passagerare, max: Antal passagerare i rullstol, max: Antal stående passagerare, max: Fordonet är enligt uppgift försett med krockkudde främre passagerarplats. Skattevikt, kg: 1620 Tjänstevikt, kg: 1620 Totalvikt, kg: 2030 Sänkt totaltvikt, kg: Max släpvagnsvikt, kg: 1400 Max släpvagnsvikt kg, obromsad: 750 Släpvagns maximala totalvikt vid B-behörighet, kg: 1470 Max sammanlagd bruttovikt, kg: 3430 Max lastvikt, kg: 410 Kopplingsanordning : DEMONTERBAR KULA Kopplingsavstånd, mm: Kopplingsavstånd EU, mm: Effektiv bromsanordning: Nej Lastutrymmets längd, mm: Främre överhäng, mm: Bakre överhäng, mm: Utrustning: Drivande axlar fram: Drivande axlar bak: Antal hjul: Däckdimension axel 1: 205/55R16 Däckdimension axel 2: 205/55R16 Bandbredd, mm: Längd, mm: 4302 Bredd, mm: 1759 Höjd, mm: Drivmedel 1: DIESEL Motoreffekt, kw: 103,0 Effektnorm: EG Max hastighet, km/h: 202,0 Ljudnivå dB, vid körning: 73 Ljudnivå dB, stillastående: 80 Koldioxidutsläpp, CO2 blandad körning: 157,0 g/km Röktäthet, M-1: 1,0000 |
|
Ostatnio zmieniany: 2012/04/29 08:33 przez wojt3kh.
|
|
No i my też dalśmy się oszukać na OTOMOTO. Oszuści - kobieta i mężczyzna podają sie za firmę z Belgii WESTON CARS, która w rzeczywistości istnieje, jednak nie mają żadnego przedstawicielstwa w Polsce. Wysyłają umowę sygnowaną logo firmy wraz ze zeskanowanymi dowodami osobistymi niejakiego Jerzego Alwina i Marzeny Korzeniewskiej. Linki do Kia SPORTAGE otomoto.pl/kia-sportage-C25565206.html wiem, ze sprzedają jeszcze Toyota AURIS otomoto.pl/toyota-auris-C25565290.html Ogłoszenia widnieją jeszcze w serwisie Otomoto, zatem ostrzegam innych. Inne oszukane osoby proszę o kontakt.
|
|
|