|
Witam,
Może komuś udało by się ustalić bez-wypadkowość i przebieg. Nr. VIN: W0L0AHL3582101174 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Link do strony: otomoto.pl/oferta/opel-astra-1-9-cdti-15...piekna-ID6ygNmL.html Z góry dziękuje. |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
Witam,
Chyba nie ma co jechać na oględziny. Dzwoniłem do sprzedawcy i dowiedziałem się, że auto było sprowadzone w 2015 roku, czyli miesiąc lub więcej czasu zamrażało budżet handlarza- to niemożliwe chyba, że przez ten czas szukano jak najtańszych części do poskładania auta do obecnego stanu, czyli coś musiało być grubszego. W tej branży liczy się czas. Szybko sprzedać, kupić następne itd. Do tego sprzedający nie wie, czy auto ma DPF (wg. VIN posiada), czy był malowany, czy silnik nie ma wycieków itd itp. Jedyne co usłyszałem to, że ma opłacony recykling, turbina już poświstuje i łożysko alternatora huczy. Także odpuszczam sobie. Pozdrawiam i wytrwałości życzę. |
|
|
|
To dość mało wie o aucie.
Turbo przy tym przebiegu powinno być raczej sprawne ale to też wszystko zależy kto jak użytkował.. |
|
|
|
192k km to ciekawe czy przed wymianą dwumasu czy po.
Sama mam Astre H 1,9 cdti 150km i ja bym Ci polecił Vectre C też w kombi w automacie. A to temu, że licz się z jesteś narażony na to, że wysiądzie koło dwumasowe tudzież sam miałem przypadek, że łożysko oporowe się rozsypało i uszkodziło sprzęgło. Nie licz, że koło jednomasowe załatwi problem. Tzn załatwi można zamontować, ale wibracje silnika do 2.5tyś obrotów są nie do zniesienia i ten zabieg jest niestety patologiczny. Ten silnik posiada wady fabryczne, które łatwo wyeliminować. Usunięcie klapek wirowych(zacierają się prowadnice i listwa spada i leży sobie na silniku) poprzez zaspawanie dziur. Cięgna od listwy nie demontowałem niech se będzie. Zaślepienie i programowe wykasowanie EGR. Jeśli nie licz, że będziesz musiał co 20-40k km czyścić egr,a już nie mówię o syfie w kolekotrze dolotowym. Najważniejsze za skarby nie bierz z DPF. No jeśli kupisz to licz się z tym, że doprowadzi Cie to do szewskiej pasji i polecam wtedy na zajrzenie na oplowskie jakies forum i tam ludzie grupowe wycinki robią. Pomijając te defekty fabryczne to auto fajne i dalej nim jeżdżę, bo nic więcej z grubszych spraw się nie dzieje. Reasumując jeśli Cie nie przeraża posiadanie Astry H to kupuj 150km jednostę. |
|
|
|
Moja ma 242tys i dwumas oryginalny jeszcze.
zrobiłem nią ponad 80tyskm w niecałe 2,5roku i silnik super jak i samo auto. Co do kolektora to wymieniłem na poprawiony i już problem zniknął. Kolektor 800PLN z uszczelką - robota 150PLN mnie kosztowała. Szczerze ja jestem przeciwnikiem takiego druciarstwa jak usuwanie EGR czy DPF, jeśli kupujesz diesla to musisz jeździć sporo i trasy i wtedy to ma sens. Nie będziesz miał problemów z DPF czy EGR. Jeśli jeździsz mało kup po prostu benzynę. Z DPF nie miałem nigdy problemów wypala się co 1300-1400km na trasie i mi nie przeszkadza. Usunięcie EGR zwiększa temperaturę spalania co nie jest dobre dla silnika. Poza tym większość 150konnych ma DPF z zagranicy jak nie wszystkie (z roczników 2007+). Spalanie z ostatnich 11tys km mam równe 6.0 a atu jest naprawdę dynamiczne. |
|
|
|
Oferta od
Firmy Kategoria Osobowe Marka Opel Model Astra Wersja H (2004-2014) Rok produkcji 2008 Przebieg 191 200 km Rodzaj paliwa Diesel Pojemność skokowa 1 910 cm3 Moc 150 KM Skrzynia biegów Manualna Napęd Na przednie koła Typ Kombi Liczba miejsc 5 Liczba drzwi 5 Kolor Czarny Metalik Tak VAT marża Tak Możliwość finansowania Tak Kraj pochodzenia Niemcy Pierwszy właściciel Tak Bezwypadkowy Tak Serwisowany w ASO Tak Stan Używane Info vehicule Model A04 ASTRA-H Model Code 0TN35 Made 15.01.2008 Type body L35 Motor Z19DTH The engine number 17315736 Transmission Options EXTERIOR PAINT,SEE MODEL CATALOGUE FOREWORD PAINT CHART COVER,FLOOR INNER,STANDARD SPARE WHEEL AND TYRE,DELETE INTERIOR-BLACK BODY INTERIOR TRIM-BLACK DOOR PANEL TRIM,BLACK GLASS,SIDE WINDOW,REAR,TINTED ELECTRICALLY OPERATED WINDOWS,REAR FRONT BUCKET SEAT HEAD RESTRAINT,FRONT SEAT,ACTIVE FRONT SEAT,DRIVER,6 WAY MANUAL WITH ADJUSTABLE LUMBAR SUPPORT HEAD RESTRAINT,REAR,CLOTH,TWO FOR SAFETY NET INSTALLATION PROVISIONS LOAD COMPARTMENT NET AIR BAG,ROOF,FRONT HEAD RESTRAINT,REAR,CLOTH,CENTER COVER,ASSY.,LUGGAGE MOULDING BODYSIDE COLOUR COOL BOX MOULDING DOOR INTERIOR, SATIN STONE MOULDING INSTRUMENT PANEL,SATIN STONE IDENTIFICATION BREAKING POINT 2008 1/2 M.Y. WITH CHROME MOULDING FOR ELECTRONIC AIR CONDITIONING LAMP,ASSY,ROOF,WITH DUAL READING LAMP WIPER,FRONT,PULSE SYSTEM FOR GERMANY HANDLE,ASSY.,OUTSIDE FOR LIGHT SENSITIVE INTERIOR MIRROR MIRROR,ELECTRIC AND HEATED,RH-LH MIRROR,ASSY VISOR,SUN,WITH ILLUMINATED MIRROR,RH-LH HOUSING ASHTRAY AND CIGARETTE LIGHTER (SMOKERS PACK) INSTRUMENT CLUSTER,BLACK,BLACK RINGS WITH SILVER TOP ENJOY COVER KEY ELECTRONIC STABILITY PROGRAM AXLE RATIO 3.65 5 BOLT WHEEL FIXING ABS USED WITH EXHAUST SYSTEM PARTICLE FILTER CRUISE CONTROL ALTERNATOR,100AMP HILL-START ASSISTANT SOCKET,ACCESSORY POWER OUTLET HEATER DUCT,REAR PASSENGER 2ND POSITION LEFT HAND DRIVE Z19DTH[LRD] DIESEL ENGINE USED WITH MANUAL TRANSMISSION M32 (WR) MANUAL TRANSMISSION WHEEL,ASSY.,STEERING,THREE SPOKES,LEATHER EQUIPMENT,EUROPEAN UNION FOR VARIABLE EFFORT POWER STEERING EMISSION,EEC 05 LOCAL GM OF EUROPE OHA TRIM CLOTH, TABITA/ELBA TYRES,205/55 R 16-89V WHEEL 16X6.5, ALUMINIUM, 7 TWIN SPOKES HEADLAMPS,AUTOMATIC ON-OFF FRONT FOGLAMP ELBA TRIM BATTERY,60AH GRILLE RADIATOR,BLACK,WITH CHROME BAR LAMP INTERIOR,ROOF,REAR,COURTESY AND DUAL READING FRAME,RADIO LAMP,ASSY,INTERIOR CUSTOM LAMP INTERIOR DELUXE RADIO EQUIPMENT COOLING SYSTEM FOR RADIO EQUIPMENT AUXILIARY CONNECTOR SPEAKER,7 INFORMATION COMPUTER GRAPHIC INFO - COLOUR RADIO AM/FM STEREO,SEEK,CD,NAVIGATION,ETR,FADER PARKING PILOT SENSOR SENSOR INDICATOR AUTOMATIC AIR RECIRCULATION LOW TYRE PRESSURE INDICATOR TELEPHONE PROVISIONS FOR MOBILE,WITH VOICE CONTROL & BLUETOOTH LUGGAGE CARRIER CLEAR ROOF,SILVER PROTECTION WAX,DELETE LUGGAGE CARRIER ROOF,ANODIZED PANEL CENTER INSTRUMENT,SATIN STONE ISOLATOR BATTERY FOR STEERING WHEEL RADIO OPERATION EQUIPMENT RECEIVING UNIT,RADIO EQUIPMENT RECEIVING UNIT,GPS TEMPORARY TYRE REPAIR REQUIRED WHEN SERVICE REMINDER DISPLAY FITTED SENSOR,RESTRAINT SYSTEM,LH |
|
|