|
Witam!
Proszę o opinie na temat tych dwóch samochodów. Co o nich sądzicie - czy któreś wydaje się podejrzane lub zawiera ewidentne znaki świadczące o nie pożądanej przeszłości. Nie jestem w tej marce ekspertem więc proszę fachowców o opinię: otomoto.pl/opel-astra-pierwsza-rejestracja-2003-C19842604.html otomoto.pl/opel-astra-2003-njoy-perfekcy...an-5d-C19525583.html Niebieski wydaje mi się bardziej podejrzany?? |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
Biała: Książka serwisowa na 90% kupiona od Turka za 10euro i wypełniona w Polsce
Niebieska jak dla mnie bardziej wiarygodna choć przebieg i książka do weryfikacji ale na 90% też nie jest prawdziwy. Co do reszty to zdjęcia ciemne i z daleka, ja tam nic nie widzę. |
|
|
|
Dzięki za info! Po rozmowie z jednym i drugim sprzedawcą obydwoje zapewniali, że w jednym i drugim wszystko na 100% oryginalne. W niebieskiej nic podobno nie robili - tak jak przyjechała tak stoi, tylko prali tapicerkę i robili polerkę nadwozia, biała miała w Polsce robiony błotnik i prawe zawieszenie ( podobno wymienione na nowe). Czy jest możliwowść w tym modelu w jakikolwiek sprawdzenia czy przebieg był zmniejszany? Na jakie elementy trzeba zwrócić uwagę. Do niebieskiego mam 150 km, a do białego 300 km. Zastanawiam się też czy sam się nie wybrać do Niemiec po auto ale tam raczej lepiej kupować auto od prywatnej osoby niż z komisu? Co o tym sadzicie?Oczywiście jeśli gdzieś będę jechał w Polsce po auto to z czujnikiem lakieru oraz skorzystam z możliwości kontroli na stacji diagnostycznej ale wiem też, że rady forumowiczów zawsze są bardzo pomocne. Jestem zdecydowany na ten model samochodu ale nie chciałbym wtopić kasy.
|
|
|
|
To też jest dziwna oferta:
otomoto.pl/opel-astra-salon-polska-C18659825.html Rozmawiałem ze sprzedającym przez telefon. Auto niby z polskiego salonu ale książki serwisowej nie ma. Samochód na tablicach goleniowskich bo podobno komis samochód przerejestrował na siebie po zakupie ( nie wiem czy to jest norma ale wydaje mi się, że raczej rzadko tak się postępuje - chociaż może się nie znam). Gdzie samochód wcześniej jeździł i w którym salonie w Polsce został kupiony też nie wiadomo, gdzie jeździł nie wiadomo??? Same niewiadome!!! Sprzedawca twierdzi, że auto bezwypadkowe i z oryginalnym przebiegiem. Chyba ktoś tu che ukryć prawdę??!! Może lepiej uważać na tą ofertę!!! |
|
|
|
Auto firmowe, pewnie z dużym przebiegiem ale jest szansa na regularne serwisowanie. Ja bym szukał właśnie czegoś z Polskiego salonu bo mimo że w 90% są to auta firmowe to firmy raczej serwisują w ASO bo odliczają sobie dzięki temu koszty.
Weź VIN auta i może uda się sprawdzić w ASO, bez numeru VIN zostaje tylko wróżenie. |
|
|
|
Sprzedawca ma mi podesłać VIN na maila. Dzwoniłem do ASO w mojej mieścinie i podobno nie ma ogólnej bazy samochodów kupionych i serwisowanych w Polsce. Tylko w konkretnym ASO. Sprzedawca ponoć nie dysponuje żadnymi dokumentami ( faktura zakupu z salonu, książka serwisowa). Twierdzi tylko, że samochód ponoć poruszał się po drogach woj. zachodniopomorskiego w okolicach Goleniowa? Z reguły samochody kupione w polskim salonie mają gdzieś informacje gdzie zostały sprzedane - czy to jakaś naklejka dealera, czy podkładka pod tablicami - aż nie chce mi się wierzyć, że sprzedawca w komisie nie ma takich informacji??!!
|
|
|
|
Mam już VIN W0L0TGF484G039830 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸. Po jego rozkodowaniu wychodzi na to, że odnośnie auta wszystko się zgadza. Gdybym tylko w jakiś sposób był w stanie określić jego pochodzenie i czy przebieg jest oryginalny? Ponowie pytanie - czy są jakieś sposoby na sprawdzenie oryginalności przebiegu poza zużyciem wnętrza? Bo jeśli przebieg jest oryginalny to 130 000 km dla tego silnika nie jest chyba problemem?
|
|
|
|
numer rejestracyjny wczesniejszy REG: WD37918 czyli warszawa.
z14xe20CU6117 W0L:General Motors 0:Pojazd Nie Specjalny T:Astra G:Astra F48:5 DRZWIOWY HATCHBACK 4:2004 G:Gliwice 039830:SERIAL NUMBER 10U = FARBA ZEWNĘTRZNA,PATRZ TABELA FARB W PRZEDMOWIE DO KATALOGU MODELU 2F4 = RADIO,CDR 500 2J1 = POKRYCIE,WNĘTRZE PODŁOGI,STANDARDOWE 80I = WNĘTRZE-CZARNY 80X = WYKOŃCZENIE WNĘTRZA NADWOZIA-CZARNY 80Y = WYKOŃCZENIE PŁATU DRZWI,CZARNY A32 = SZYBY STEROWANE ELEKTRYCZNIE,PRZÓD AG4 = SIEDZENIE PRZEDNIE,LEWE,REGULATOR WYSOKOŚCI,RĘCZNY AJ3 = DLA PODUSZKI POWIETRZNEJ KIEROWCY AJ4 = DLA PRZYPADKU Z PODUSZKĄ POWIETRZNĄ PASAŻERA AQ6 = SIEDZENIE PRZEDNIE,OPARCIE REGULOWANE AT0 = ZAGŁÓWEK,TYLNY,TKANINA,PEŁNY AU0 = ZAMEK DRZWI,ZE ZDALNYM STEROWANIEM AY3 = ZAGŁÓWEK,PRZEDNI,TKANINA,PEŁNY AY5 = ZAGŁOWEK,TYLNY,TKANINA,ŚRODKOWY B86 = KOLOR LISTWY BOKU NADWOZIA BB7 = UŻYWANE Z CHROMOWANYMI WEWNĘTRZNYMI KLAMKAMI DRZWI C35 = NAGRZEWNICA,PRZEDZIAŁ TYLNY C60 = KLIMATYZACJA C73 = LAMPA TYLNA, CIEMNY KLOSZ C87 = LAMPKA CZYTANIA MAPY,TYLNA CR6 = DLA POLSKI D18 = ZESTAW WSKAŹNIKÓW,CZARNY,PIERŚCIENIE CHROMOWANE D75 = KLAMKA,ZESP.,ZEWNĘTRZNA DA5 = PODŁOKIETNIK,TYLNY,ŚRODKOWY DL8 = LUSTERKO,ELEKTRYCZNE I OGRZEWANE,LEWE-PRAWE DP5 G61 = MOCOWANIE NA 4 ŚRUBY GS8 = PRZEŁOŻENIE PRZEKŁADNI GŁÓWNEJ 3.94 GWP = WYPRODUKOWANO W GLIWICACH JL9 = ABS K09 = ALTERNATOR,120A L95 = SILNIK BENZYNOWY 14 LHD = KIEROWNICA PO LEWEJ MG4 = RĘCZNA SKRZYNIA BIEGÓW,5 BIEGOWA,SPORTY MM3 = UŻYWANY(-A,-E) Z RĘCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW N33 = DLA ODCHYLANEJ KOLUMNY KIEROWNICY N40 = WSPOMAGANIE MECHANIZMU KIEROWNICZEGO, NIEZMIENNY STOSUNEK WSPOMAGANIA NC0 = WYPOSAŻENIE,UNIA EUROPEJSKA NP5 = KOŁO KIEROWNICY,SKÓRA NT4 = EMISJA SPALIN,EEC 05 ODN P34 = KOŁO I OPONA,ZAPAS PAC = WYKOŃCZENIE PIAZZA / ELBA PCC = N`JOY PG1 = KOŁO,JEZDNE,STALOWE,6JX15 QED = OPONY,195/60 R 15-88H T96 = PRZEDNIE ŚWIATŁO PRZECIWMGIELNE T9M = WYKOŃCZENIE ELBA T9P = ZDOBNICTWO W CIEMNYM KOLORZE, OBUDOWA REFLEKTORA TN6 = AKUMULATOR,55AH U07 = KLAKSON,FANFARA U91 = ANTENA KRÓTKA,DACH,RADIO U96 = GŁOŚNIK,6,WARIANT 2 UJ3 V22 = KRATKA,CHŁODNICA,WYPRASKA CHROMOWANA VU3 = ŚRODEK TABLICY ROZDZ.,WĘGIEL DRZEWNY METALICZNY W1Y = DLA PRZYPADKU STEROWANIA RADIA NA KIEROWNICY W4Y W8X = CZĘŚCI DODATKOWE,INSTALACJA RADIA W9N = DLA POLSKI XA3 = OPEL XB1 = DLA POLSKI XK5 = WYPOSAŻENIE,JEWEL XL8 = DLA CZĘSTOTLIWOŚCI 433 MHZ Z0C = DLA POLSKI Z1F = CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY,LEWY Z1X = FARBA,JEDNO POKRYCIE Z3B = LITERNICTWO,SWING-IN |
|
|
|
Może ta propozycja będzie w miarę solidna -http://otomoto.pl/show?id=C20293939
VIN: W0L0TGF485G110482 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸. W poniedziałek chcę gdzieś wyruszyć po auto i mam nadzieję do tego czasu znaleźć jakąś fajną propozycję. Odnośnie tego auta sprzedawca twierdzi, że bezwypadkowy a blacha nigdy nie miała spotkania i z blacharzem i z lakiernikiem. Ostatni wpis z książki jest podobno na 124050 z 01-12-2008. To pewnie będzie można sprawdzić w serwisie ale czy to możliwe żeby przez trzy lata przejechać 120kk, a przez kolejne trzy tylko 9kk??? Na logiczne myślenie mogło być tak ze 100kk licznik do tyłu??!! |
|
|
|
w takim kolorze to raczej byla firmowka sadzac po przebiegu.
niech ci sprawdzi w karcie pojazdu ilu bylo wlascicieli. |
|
|
|
Sprzedawca twierdzi, ze jeden. Nie ukrywa, że auto jeździło w firmie - ale to podobno jeździł sam właściciel ( też za bardzo w to nie wierzę bo zazwyczaj właściciele mają innej klasy samochody ). Jeśli samochód jeździł w firmie to jak pisał poprzednik może faktycznie było serwisowane w ASO pytanie tylko czy licznik był cofany a jeśli tak to o ile. Może poradzicie na co zwrócić uwagę?
|
|
|
|
wiesz jakie jest najlepsze auto terenowe??
sluzbowe |
|
|
|
Chyba już jestem na dobrej drodze w znalezieniu "tego" właśnie auta. W poniedziałek wyruszę na ostateczne rozpoznanie:) Jeśli tylko mogę prosić jeszcze o rozkodowanie tego VINu: W0l0TGF4835260474. Z góry dziękuję!
|
|
|
|
REG: OHV-MP 738 Data produkcji: 20030717
z16se02PS3443 W0L:General Motors 0:Pojazd Nie Specjalny T:Astra G:Astra F48:5 DRZWIOWY HATCHBACK 3:2003 5:Antwerp 260474:SERIAL NUMBER 10U = FARBA ZEWNĘTRZNA,PATRZ TABELA FARB W PRZEDMOWIE DO KATALOGU MODELU 20X = WYKOŃCZENIE WNĘTRZA NADWOZIA-NIEBIESKI 20Y = WYKOŃCZENIE PŁATU DRZWI,NIEBIESKI 2F2 = RADIO,CAR 300 2J1 = POKRYCIE,WNĘTRZE PODŁOGI,STANDARDOWE 80I = WNĘTRZE-CZARNY A32 = SZYBY STEROWANE ELEKTRYCZNIE,PRZÓD AG4 = SIEDZENIE PRZEDNIE,LEWE,REGULATOR WYSOKOŚCI,RĘCZNY AJ3 = DLA PODUSZKI POWIETRZNEJ KIEROWCY AJ4 = DLA PRZYPADKU Z PODUSZKĄ POWIETRZNĄ PASAŻERA AP0 = DLA BOCZNEJ PODUSZKI POWIETRZNEJ,LEWEJ AP1 = DLA BOCZNEJ PODUSZKI POWIETRZNEJ,PRAWEJ AQ6 = SIEDZENIE PRZEDNIE,OPARCIE REGULOWANE AT0 = ZAGŁÓWEK,TYLNY,TKANINA,PEŁNY AU0 = ZAMEK DRZWI,ZE ZDALNYM STEROWANIEM AY3 = ZAGŁÓWEK,PRZEDNI,TKANINA,PEŁNY AY5 = ZAGŁOWEK,TYLNY,TKANINA,ŚRODKOWY BB7 = UŻYWANE Z CHROMOWANYMI WEWNĘTRZNYMI KLAMKAMI DRZWI C35 = NAGRZEWNICA,PRZEDZIAŁ TYLNY C60 = KLIMATYZACJA C73 = LAMPA TYLNA, CIEMNY KLOSZ C87 = LAMPKA CZYTANIA MAPY,TYLNA COB = WYPRODUKOWANO W ANTWERPII 2 CT3 = DLA NIEMIEC D18 = ZESTAW WSKAŹNIKÓW,CZARNY,PIERŚCIENIE CHROMOWANE D75 = KLAMKA,ZESP.,ZEWNĘTRZNA DA5 = PODŁOKIETNIK,TYLNY,ŚRODKOWY DL8 = LUSTERKO,ELEKTRYCZNE I OGRZEWANE,LEWE-PRAWE DP5 DT4 = POPIELNICZKA I ZAPALNICZKA G61 = MOCOWANIE NA 4 ŚRUBY GX8 = PRZEŁOŻENIE PRZEKŁADNI GŁÓWNEJ 3.74 J65 = PRZEDNIE I TYLNE HAMULCE TARCZOWE JL9 = ABS K09 = ALTERNATOR,120A L55 = SILNIK BENZYNOWY 16SE LHD = KIEROWNICA PO LEWEJ MG4 = RĘCZNA SKRZYNIA BIEGÓW,5 BIEGOWA,SPORTY MM3 = UŻYWANY(-A,-E) Z RĘCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW N40 = WSPOMAGANIE MECHANIZMU KIEROWNICZEGO, NIEZMIENNY STOSUNEK WSPOMAGANIA NC0 = WYPOSAŻENIE,UNIA EUROPEJSKA NP5 = KOŁO KIEROWNICY,SKÓRA NT4 = EMISJA SPALIN,EEC 05 ODN P34 = KOŁO I OPONA,ZAPAS PAC = WYKOŃCZENIE PIAZZA / ELBA PCC = N`JOY QE7 = KOŁO,JEZDNE,ALUMINIUM,7 SZPRYCH,6JX15 QED = OPONY,195/60 R 15-88H T9M = WYKOŃCZENIE ELBA T9P = ZDOBNICTWO W CIEMNYM KOLORZE, OBUDOWA REFLEKTORA TN6 = AKUMULATOR,55AH U07 = KLAKSON,FANFARA U83 = GŁOŚNIK,6 U91 = ANTENA KRÓTKA,DACH,RADIO UJ3 V22 = KRATKA,CHŁODNICA,WYPRASKA CHROMOWANA VQ9 = ODEJMOWALNY SPRZĘG PRZYCZEPY VU3 = ŚRODEK TABLICY ROZDZ.,WĘGIEL DRZEWNY METALICZNY W2N = LITERNICTWO,BOCZNE,USUNĄĆ W4Y W8X = CZĘŚCI DODATKOWE,INSTALACJA RADIA WAJ XA3 = OPEL XG3 = DLA NIEMIEC XK5 = WYPOSAŻENIE,JEWEL XL8 = DLA CZĘSTOTLIWOŚCI 433 MHZ Z0F = DLA NIEMIEC Z1F = CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY,LEWY Z1X = FARBA,JEDNO POKRYCIE |
|
|