|
otomoto.pl/seat-leon-fr-2-0-tdi-cr-170km...ginal-C27999916.html
VIN: VSSZZZ1PZ7R051534 Sprawdź ten VIN na autobaza.pl ▸ Najśmieszniejsza fraza ogłoszenia: ***100% BEZWYPADKOWY!!! !**** ZAPRASZAM, MOŻNA SPRAWDZIĆ CZUJNIKIEM!!!!!!!!!!!! ***Pisemnie gwarantujemy: Bezwypadkowość Dokładnie sprawdziłem auto: - nie malowane tylko przednie drzwi prawe oraz tylna klapa i dach - tylne prawe nadkole obficie zaszpachlowane - zderzak przedni tak odstaje że pod lampę można włożyć palec Następnie: "proszę nie mylić 2.0TDI z 2.0TDI Common Rail 170KM to inna jednostka i równie bezawaryjna jak 1.9 TDI)" - jest to wersja silnika który pracuje na pompowtryskiwaczach (według sprzedawcy były wymienione tydzień temu "wtryski", Pan udawał speszonego kiedy powiedziałem że sprawdziłem auto w serwisie i powiedziano mi, iż silnik to na pewno 2.0 TDI PD a nie CR Co do przebiegu to raczej jest prawdziwy bo autko wewnątrz wygląda ładnie. A i jeszcze jedna rzecz, według sprzedawcy to normalne a ja nie jestem producentem aut więc nie jestem pewny, wszystkie szyby mają rocznik '06 a jedna boczna przy zaszpachlowanym miejscu jest z '05. To na tyle. |
|
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
|
|
nie wiem w sumie na co liczyles jadac ogladac auto z Francji? takie wpisy to jawne oszustwo.. tylko ludzia w glowie kreca piszac ze 100% bezwypadek..
Dzieki za info ta szyba z 2005 prawdopodobnie wstawiana
Przybliżone dane z dekodera
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
GALERIA # 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
GALERIA # 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Na szczęście nie pojechałem tam specjalnie także wziąłem to na luzie
|
|
|
|
ja omijam komisy szeroko.. ostatnio nawet tak powiedzmy turystycznie (nie profesjonalnie) wybralem sie obejrzec roomstera do komisu 6km od domu.. oczywiscie 100% bezwypadek od prywatnego wlasciciela. Na miejscu prawy bok robiony i auto po firmie. Rozmawialem z wlascicielem firmy pozniej i mowil ze dostal gonga w prawa strone i bylo szpachlowane i malowane. Auto sprzedal za 18 brutto a w komisie 23.900 brutto.. bez oplat totalnie (brak oc i przegladu)
|
|
|
|
Zrobiłem w tym tygodniu już około 1000km po kraju w poszukiwaniu auta i spotkałem tylko jedne które nie miało na sobie wiadra szpachli ale auto nie miało żadnej historii serwisowej i dałem sobie spokój.
|
|
|
|
Nie kupiłem auta w komisie od 1993 roku
|
|
|
|
Jeżeli ktoś nie zna tematu, nie chce sprawdzić auta w serwisie i słucha bajeczek sprzedawców w komisach to kupi auto i odjedzie nim z uśmiechem, może nawet przejedzie te 3-4tyś km zanim wyjdą ukryte wady, a później płać i płacz.
|
|
|
|
Witam
Jestem przedstawicielem firmy Autoratusz. Pragnę zdementować tą nieprawdziwą opinię na temat auta oferowanego przez naszą firmę. Na wstępie potwierdzam 100% bezwypadkowość auta! Podtrzymuję oficjalnie zapis gwarancji bezwypadkowości. Opinia użytkownika tego forum nie poparta jest żadnym dowodem! Informacje są całkowicie nie prawdą! Spowodowane są niewiedzą lub nieumiejętnością posługiwania się czujnikiem lakieru. Klient w naszej obecności nie dokonywał pomiarów lakieru i nie wiem, czy takowe w ogóle przeprowadził. Jedynym elementem który posiada naprawę lakierniczą jest prawy tylny błotnik. Co nie było i nie jest tajemnicą. Pozostałe elementy karoserii są fabryczne! Auto zostało sprowadzone w całości a naprawa miała miejsce we Francji. Zapraszam osoby zainteresowane do weryfikacji. Gwarantujemy zwrot poniesionych kosztów weryfikacji w przypadku niezgodności tej informacji. Pozdrawiamy www.autoratusz.pl |
|
|
|
Witam
Mam tylko jedno pytanie, czemu w ogłoszeniu jest informacja o tym że to silnik CR a fabrycznie jest to silnik na pompo wtryskiwaczach ? Celowe wprowadzenie klienta w błąd mające na celu odniesienie korzyści materialnych ? Po drugi informacje na stronie są tylko spostrzeżeniami użytkowników i każdy ma prawo wolnej wypowiedzi w naszym kraju także tutaj na forum. |
|
|
|
a ja zapytam czemu w ogłoszeniu nie ma wzmianki o malowaniu błotnika i czemu w ogłoszeniu i tutaj na forum przedstawiciel firmy używa określenia 100% bezwypadkowy???????????
|
|
|
|
Witam
Odnośnie niewłaściwej informacji na temat jednostki napędowej CR przyznajemy, że jest to nasz błąd i przy ewentualnej transakcji klient otrzyma stosowny rabat. Trudna jest rozmowa w założeniu użytkowników tego postu, że jesteśmy oszustami. Bardzo prosto jest zamieścić taki post bez ponoszenia konsekwencji w odróżnieniu od nas gdyż jako firma odpowiadamy prawnie za wady sprzedanego towaru. Lakierowanie elementu auta nie oznacza wypadkowości samochodu! Są to normalne historie auta używanego. Należy odróżnić lakierowanie jednego elementu karoserii od uszkodzeń konstrukcyjnych/ wypadku. Przypomnę po raz kolejny, że gwarantujemy to pisemnie i umożliwiamy weryfikację auta przed zakupem w wybranym serwisie przez klienta. Pozdrawiamy www.Autoratusz.pl 724 24 24 22 |
|
|
|
Zapewniam iż potrafię posługiwać się miernikiem grubości powłoki lakierniczej, zajmowałem się diagnostyką przed zakupową aut na zlecenie.
Oczywiście nikogo nie zniechęcam do kupna auta lecz podaję informację zgodne z założeniami tego forum. Auto może i było bezwypadkowe ale była naniesiona dodatkowa warstwa lakiernicza(może przekłamania miernika?) "- zderzak przedni tak odstaje że pod lampę można włożyć palec" oraz przerysowana dosyć solidnie lampa, o czymś to świadczy. Jeżeli złamałem, w którymkolwiek miejscu regulamin forum to proszę o usunięcie tematu. Dziękuje za uwagę. |
|
|
|
nie jest zlamany nidzie. Jezeli ktos (autoratusz) chce udowodnic prawidlowosc pomiaru (bezwypadkowosc auta) to zachecam do dodania fotek z wynikow pomiaru miernikiem a najlepiej filmik. Mozna wyslac na emaila. Np na moj email tj moj login (abc1234xx) i nalezy dodac @go2.pl , pisze w tej formie aby automaty nie mogly go zaspamowac , bylo tu cos o lampie wiec mozna dodac foto tego miejsca.
|
|
Ostatnio zmieniany: 2013/04/05 10:43 przez Inspektor.
|
|
Proszę skalibrować czujnik. Wówczas Pańskie pomiary będą dokładniejsze i rzetelne. Odnośnie zderzaka to jest on dość niski i może poprzedni właściciel zwyczajnie zaczepił lub otarł się o coś, może puściła jedna ze spinek. Nie ma mowy aby włożyć tam palca. Proszę zwrócić uwagę na fakt, że auto ma 7 lat i może nosić ślady użytkowania. A takie ślady nie mają nic wspólnego z wypadkowością.
|
|
|
|
Czujnik był skalibrowany ponieważ dzień wcześniej był kupiony od producenta.
Tak jak wcześniej pisałem, nie mówię iż auto jest po wypadku lecz powłoka lakiernicza nie jest oryginalna, według mnie jest to trochę wprowadzanie klienta w błąd, tak samo jak to "2.0 TDI CR 170KM". Ale to tylko moja opinia i nikt nie musi się do tego odnosić. |
|
|
|
moja propozycja zostala calkiem olana przez autoratusz a to Wam powinno zalezec na wyczyszczeniu swojej opinii w necie..
|
|
|